De Heidebloem

Het groot concertorkest is in 1981 ontstaan uit de plaatselijke wandelfanfare. Een fanfare bestaat slechts uit koper- en slaginstrumenten, aangevuld met saxofoons. Dit vond de Heidebloem een iets te nauw keurslijf. Vandaar dat van deze traditionele fanfarebezetting is afgestapt. In principe is ieder muziekinstrument dat in een orkest kan worden geïntegreerd welkom bij de muziekvereniging. In 1981 startte het orkest, op dat moment nog als fanfare, onderaan de ladder.

Na zes jaar hard werken begonnen de inspanningen vruchten af te werpen. De Heidebloem veroverde achtereenvolgens de provinciale en nationale titels in derde en tweede afdeling bij Fedekam (de federatie die inmiddels is opgeslokt door Vlamo) en presteerde herhaaldelijk sterk in eerste afdeling op de muziekwedstrijden, ingericht door de provincie Antwerpen. Dertig jaar werken onder dirigent Willem Van Hout wierp herhaaldelijk zijn vruchten af. Onder leiding van deze dirigent werd in 2010 de kroon op het werk geplaatst met een promotie naar de afdeling “uitmuntendheid”. Van december 2011 tot november 2013 was Bernd van Echelpoel de dirigent. Sindsdien is de leiding in handen van Chantal Van Hout, de allereerste vrouwelijke dirigent van de vereniging.

In beeld:

Hieronder vind je een impressie van recente activiteiten terug. Door te klikken op een afbeelding, kom je terecht op de “Foto’s en Video’s” pagina van het Groot orkest. Op die pagina, kan je verder doorklikken naar de bijhorende foto’s en/of video’s van het evenement van uw keuze.

2023 - 10 jaar Dirigent Chantal & Sander
2023 - Gezellig samen zijn
2023 - Lenteconcert
2023-2022 terugblik

Agenda:

Agenda:

2024

  • 06 april: Showavond Twirling
  • 20 april: Lentekriebels
  • 28 april: Dorpsdag
  • In mei: Open Repetitie
  • 26 mei: Heidebloem Barbecue
  • 20 – 22 september: Septemberfeesten