Septemberfeesten

Septemberfeesten:

Het derde weekend van september zetten we traditiegetrouw onze Septemberfeesten op poten – de opvolger van de welbekende Maatjesfeesten.  

 

Tijdens ons driedaagse feestweekend is er voor elk wat wils. Op vrijdag 15 september organiseren we onze quiz in de Parochiezaal van Nieuwmoer. Zaterdag verhuizen we naar de Blijdenberg iets verderop voor ons jubileumconcert ‘MUSIC MAESTRO’S’: we vieren dat Chantal Van Hout (De Heidebloem) en Sander Van der Kloot (New Musica) elk tien jaar aan het roer staan van onze muziekvereniging. Op zondag nodigen we je van harte uit voor een ontbijtbuffet in ons repetitielokaal, al kan je het ontbijt ook afhalen of thuis laten leveren. Voor sportievelingen – groot en klein – bieden we die dag ook wandelingen, fietstochten en onze jaarlijkse visprijskamp aan. Hadden we al gezegd dat er voor elk wat wils is?  


 Meer praktische info vind je hieronder:

Vrijdag 15 September

20u00 : Quiz

Op vrijdagavond presenteren we onze jaarlijkse Heidebloemquiz. Inschrijven kan voor de democratische prijs van 15 euro per ploeg. Verzeker uw ploeg van een plekje door ons te contacteren op info@deheidebloem.be.

Het aantal deelnemers per ploeg is gelimiteerd op max. 6 deelnemers. We starten om 20u stipt op de gekende locatie: Parochiezaal van Nieuwmoer te Prelaat Deckersstraat 8, 2920 Kalmthout (Nieuwmoer).

Zaterdag 16 September

20u00 : Concert Music Maestro's

Na ons honderdjarig bestaan hebben we alweer iets te vieren: dirigent Chantal Van Hout staat tien jaar aan het roer van haar orkest ‘De Heidebloem’, ook Sander Van der Kloot leidt precies een decennium lang zijn opleidingsorkest ‘New Musica’.  En dus is het niet meer dan gepast om luidkeels te roepen: “music, maestro’s!” 

We nodigen je graag uit op Den Blijdenberg te Nieuwmoer (Wuustwezelsteenweg 19, 2920 Kalmthout) in de turnzaal voor het feestelijke optreden, waarbij we onze dirigenten op muzikale wijze in de bloemetjes zetten.   

 

Het optreden start om 20u00. Kaarten kosten in voorverkoop 8 euro, aan de kassa betaal je 10 euro. Inschrijven kan je door op deze afbeelding te klikken. 

Zondag 17 September

08u00-12u30 : Septemberfeesten ontbijt(buffet)

De vorige edities vielen – letterlijk – in de smaak, en dus organiseren we ook dit jaar weer een ontbijt. Naast de opties ‘afhaal’ en ‘levering aan huis’ van ons ontbijt voor klein en groot, voorzien we ook een ontbijtbuffet in ons onlangs gerenoveerde repetitielokaal. Indien u voor het ontbijtbuffet kiest, vragen we u vriendelijk in te schrijven op één van beide shiften, nl. van 8u00 tot 10u00 of van 10u30 tot 12u30.  

In de onderstaande flyer vind je alvast meer informatie over wat je per formule kan/mag verwachten. Aarzel niet om je in te schrijven, bij voorkeur door op deze afbeelding te klikken.

08u00-16u30 : Sportief in de weer

Vat je de dag graag sportief aan voordat je aan het ontbijtbuffet aanschuift? Of, ben je klaar met ontbijten en zie je wat beweging wel zitten? Dan bieden we je graag een uitgestippelde wandeling en/of fietstocht aan. Aangezien deze tochten op basis van knooppunten zijn, kan je deze eender wanneer aanvatten. Extra voordeel: dan kunnen de weergoden ons dit jaar minder parten spelen.  

Per uitgestippelde wandeling of fietstocht vragen we 1,5 euro. U kan hierbij kiezen uit een wandeling op ons prachtige Nieuwmoer van 7 km (rolstoeltoegankelijk) of van 14 km.  

De fietstochten zijn 32 km of 57 km en brengen je langs prachtige regio’s in onze gemeente en net daarbuiten. Geniet van het uitzicht en stop waar u dat het veiligste en meest geschikt acht. 

Visprijskamp

De viswedstrijd zal doorgaan op zondag 17 september aan Visvijver De Maatjes. Inschrijven kan ter plaatse tussen 11u30-12u. Vissen gebeurt van 13-15u en van 16-18u.

Prijzen: 1/3 + beker voor winnaar wedstrijd
1e dame, jeugd (t/m 15jr.). Inleg: 3 EURO. 40 EURO.
vooruit.